Gouda, Achter de Vismarkt 37

Uitvoering: 2005-2006

Herbestemming voormalig kaaspakhuis Achter de Vismarkt 37 te Gouda.

In 2006-2007 renoveerden we het voormalig kaaspakhuis Achter de Vismarkt 37 te Gouda. Het pakhuis met het huisje ervoor bergt nu 8 wooneenheden in zich voor alleenstaanden (studenten / verpleegkundigen / en iedereen die belangstellend is. )

Elke wooneenheid is voorzien van een eigen douche en een eigen keukenblokje.

Wat we deden:

Daken.
Als eerste werd het gehele dak van het voormalige pakhuis vervangen. De oud-hollandse pannen eraf; er kwamen nieuwe geisoleerde dakplaten met ad binnenzijde kraaldelen:  De UniLambris van Unilin.
Rondom nieuwe goten en in toaal 16 stks Roto dakvensters.

Gevels.
In de gevels werden diverse scheuren uitgehakt en er ging nieuw metselwerk in. Tevens zijn er diverse nieuwe kozijnen geplaatst waarvoor sparingen werden gemaakt.

Voorhuis.
Van het voorhuis zijn eigenlijk alleen de zijgevels blijven staan. De voor en achtergevel werden opnieuw opgetrokken (met diverse hanekammen) en het geheel werd ca. 1 m1 hoger zodat op de 1e verdieping een royalere stahoogte werd bereikt. Er ging uiteraard een nieuw dak op en er werd en logia gecreerd.

Grijs water tbv  spoelen toiletten.
De toiletten in het gehele pand worden gespoeld met hemelwater. Alle hemelwaterafvoeren worden naar een ondergrondse opslagtank van ca 3000 liter geleid om vervolgens te dienen als spoelwater. Hierdoor wordt bespaard op inkomend waterverbruik en ook op rioolheffing!

Inventum nokboilers.
Een 2e noviteit in, of eigenlijk op het gebouw is de toepassing van Inventum nokboilers. Elke boiler bevat ca 200 liter water dat op zonnige dagen natuurlijk wordt verwarmd.

Indeling diverse etages.
Op de diverse etages werden in totaal 8 kamers gerealiseerd, elk met eigen douche en keukenblok. 3 kamers hebben de beschikking over een nieuw aangelegd dakterras met draintegels en sedum beplanting.